הכוונה ייעוץ לימודים
טכנאי דיאטה ותזונה

רוצה לבדוק האם מתאים לך לימודי טכנאי דיאטה ותזונה?

השאלון של הכוונה ייעוץ לימודים יעזור לך לדעת מה מידת ההתאמה שלך למקצוע על פי פרמטרים של מבנה אישיות, העדפות תעסוקתיות ושאיפות לעתיד.

ההשתתפות בשאלון היא לגמרי בחינם, אורכו של השאלון הוא כעשר דקות והתוצאות ניתנות באופן מיידי.

בואו נתחיל

לימודי טכנאי דיאטה ותזונה

תפקידו של טכנאי דיאטה ותזונה הוא לסייע במתן תוכניות מזון ותזונה, בהשגחת דיאטנית. הוא רשאי לתכנן ולייצר ארוחות על פי הנחיות שנקבעו, ללמד עקרונות של מזון ותזונה, או לייעץ ליחידים.

משימות נפוצות:

  • מעקב אחר צריכת מזון של המטופל ודיווח על התקדמות ובעיות תזונתיות לדיאטנית.
  • הכנת ארוחה עיקרית, מעקב אחר מתכונים וקביעת כמויות אוכל לקבוצה.
  • פיקוח על ייצור או מתן שירותי מזון או סיוע לדיאטנים ותזונאים בפיקוח או תכנון תוכניות מזון.

פעילויות נפוצות:

  • סיוע וטיפול באחרים: מתן סיוע אישי, טיפול רפואי, תמיכה רגשית או טיפול אישי אחר לאחרים. הכוונה לעמיתים בעבודה, לקוחות או מטופלים.
  • קבלת החלטות ופתרון בעיות: ניתוח מידע והערכת תוצאות לבחירת הפיתרון הטוב ביותר לבעיה.
  • תקשורת עם מנהלים, עמיתים או עובדים: מסירת מידע למנהלים, עמיתים או עובדים הכפופים להם באמצעות הטלפון, בכתב, בדואר אלקטרוני או באופן אישי.
מאפייני אישיות בולטים של טכנאי דיאטה ותזונה:
חברתי: 9
מקצוע:
90%
אתה:
0%
מחקרי: 6.2
מקצוע:
62%
אתה:
0%
ביצועי: 5.7
מקצוע:
57%
אתה:
0%
יוזמתי: 3.8
מקצוע:
38%
אתה:
0%
מנהלתי: 3.3
מקצוע:
33%
אתה:
0%
אמנותי: 2.4
מקצוע:
24%
אתה:
0%

ערכים בולטים של המקצוע:

  • יחסים: מקצועות העונים על ערך זה מאפשרים לעובדים לתת שירות לאחרים ולעבוד עם עמיתים לעבודה בסביבה ידידותית ולא תחרותית. הצרכים המתאימים הם עמיתים לעבודה, ערכים מוסריים ושירות סוציאלי.
  • תמיכה: מקצועות העונים על ערך זה מציעים מערך תמיכה לעובדים. הצרכים המתאימים הם מדיניות החברה, פיקוח: יחסי אנוש ופיקוח: טכני.
  • עצמאות: מקצועות העונים על ערך זה מאפשרים לעובדים לעבוד לבד ולקבל החלטות. הצרכים המתאימים הם יצירתיות, אחריות ואוטונומיה.

ערכים נדרשים לעבודה במקצוע:

  • אמינות: המקצוע דורש להיות אמין, אחראי ולמלא אחר התחייבויות.
  • יושרה: המקצוע דורש כנות ואתיקה.
  • דאגה לאחרים: המקצוע דורש רגישות לצרכים ורגשותיהם של אחרים וכן להיות מבין ומועיל בעבודה.
- ידע נדרש -

  • ייצור מזון: ידע בטכניקות ובציוד לשתילה, גידול וקצירת מוצרי מזון (צמחיים ובעלי חיים) לצריכה, כולל טכניקות אחסון / טיפול.
  • שפה אנגלית: הכרת המבנה והתוכן של השפה האנגלית כולל משמעות וכתיבה של מילים, כללי קומפוזיציה ודקדוק.
  • ביטחון הציבור וביטחון: ידע בציוד, מדיניות, נהלים ואסטרטגיות רלוונטיות לקידום פעולות אבטחה מקומיות, מדיניות או לאומיות יעילות להגנה על אנשים, נתונים, רכוש ומוסדות..

- יכולות נדרשות -

  • הבנה בעל פה: היכולת להקשיב ולהבין מידע ורעיונות המוצגים באמצעות מילים ומשפטים מדוברים.
  • דֵּדוּקְְצְיָה: היכולת ליישם כללים כלליים על בעיות ספציפיות כדי לייצר תשובות הגיוניות.
  • ביטוי מילולי: היכולת לתקשר מידע ורעיונות בדיבור כך שאחרים יבינו.

- כישורים נדרשים -

  • הבנת הנקרא: הבנת משפטים ופסקאות כתובות במסמכים הקשורים לעבודה.
  • דיבור: היכולת לדבר עם אחרים כדי להעביר מידע בצורה יעילה.
  • ניטור: ניטור / הערכת ביצועים עצמית, של אנשים אחרים או של ארגונים בכדי לבצע שיפורים או לנקוט בצעדים מתקנים.

- טכנולוגיות -

  • Cybersoft Primero Software Suite
  • eTritionWare
  • Microsoft Excel
  • Microsoft Access
  • MEDITECH software
  • LunchByte Systems NUTRIKIDS
  • Microsoft Office
  • Microsoft Outlook
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft Word
  • Gnutrition
  • Food Service Solutions FoodCo
  • ESHA Research The Food Processor
  • DietMaster Systems Clinical Nutrition
  • Desktop publishing software

ההודעה נשלחה בהצלחה, מייד ניצור עמך קשר.

רוצה עזרה בהכוונה ללימודים?