הכוונה ייעוץ לימודים
מדען וטכנולוג מזון

רוצה לבדוק האם מתאים לך לימודי מדען וטכנולוג מזון?

השאלון של הכוונה ייעוץ לימודים יעזור לך לדעת מה מידת ההתאמה שלך למקצוע על פי פרמטרים של מבנה אישיות, העדפות תעסוקתיות ושאיפות לעתיד.

ההשתתפות בשאלון היא לגמרי בחינם, אורכו של השאלון הוא כעשר דקות והתוצאות ניתנות באופן מיידי.

בואו נתחיל

לימודי מדען וטכנולוג מזון

מדען וטכנולוג מזון משתמש במידע מתחומי כימיה, מיקרוביולוגיה, הנדסה ומדעים אחרים כדי ללמוד את העקרונות העומדים בבסיס תהליכי עיבוד מזון, גילוי מקורות מזון חדשים וחקר דרכים להפיכת מזון מעובד לבטוח טעים ובריא יותר. כמו כן, הוא משתמש בידע הנצבר כדי לקבוע את הדרכים הטובות ביותר לעבד, לארוז, לשמור, לאחסן ולהפיץ מזון. מדען וטכנולוג מזון גם מנתח את תכולת המזון כדי לקבוע רמות ויטמינים, שומן, סוכר וחלבון.

משימות נפוצות:

  • בדיקת אזורי עיבוד מזון בכדי להבטיח עמידה בתקנות מדיניות ובתקנים בנושאי תברואה, בטיחות, איכות וניהול פסולת.
  • בדיקה האם חומרי הגלם בשלים או מוכנים לעיבוד והמשך תהליכי ייצור בכדי לוודא בטיחות, איכות ושמירה על ערכים תזונתיים.
  • פיתוח דרכים חדשות או משופרות לשימור, עיבוד, אריזה, אחסון ושילוח מזון באמצעות ידע בתחומי כימיה, מיקרוביולוגיה ומדעים אחרים.

פעילויות נפוצות:

  • קבלת החלטות ופתרון בעיות: ניתוח מידע והערכת תוצאות לבחירת הפיתרון הטוב ביותר לבעיה.
  • תיעוד / הקלטת מידע: הזנה, תמלול, הקלטה, אחסון או שמירה על מידע בכתב או בצורה אלקטרונית.
  • ניתוח נתונים או מידע: זיהוי העקרונות הבסיסיים, הסיבות או עובדות מידע על ידי פירוק וניתוח המידע לחלקים.
מאפייני אישיות בולטים של מדען וטכנולוג מזון:
מחקרי: 10
מקצוע:
100%
אתה:
0%
ביצועי: 7.6
מקצוע:
76%
אתה:
0%
מנהלתי: 6.2
מקצוע:
62%
אתה:
0%
אמנותי: 4.3
מקצוע:
43%
אתה:
0%
יוזמתי: 3.3
מקצוע:
33%
אתה:
0%
חברתי: 1.9
מקצוע:
19%
אתה:
0%

ערכים בולטים של המקצוע:

  • הֶשֵׂגיות: מקצועות המספקים ערך זה אלו מקצועות המכוונים לתוצאות ומאפשרים לעובדים להשתמש ביכולות החזקות ביותר שלהם, ומעניקים להם תחושה של הישג. הצרכים המתאימים הם ניצול יכולות והישגיות.
  • תמיכה: מקצועות העונים על ערך זה מציעים מערך תמיכה לעובדים. הצרכים המתאימים הם מדיניות החברה, פיקוח: יחסי אנוש ופיקוח: טכני.
  • הַכָּרָה: מקצועות המספקים ערך זה מציעים התקדמות, פוטנציאל למנהיגות ונחשבים לעיתים קרובות ליוקרתיים. הצרכים המתאימים הם קידום, סמכות, הכרה ומעמד חברתי.

ערכים נדרשים לעבודה במקצוע:

  • חשיבה אנליטית: המקצוע דורש ניתוח מידע ושימוש בהיגיון כדי לטפל בבעיות.
  • יושרה: המקצוע דורש כנות ואתיקה.
  • תשומת לב לפרטים: המקצוע דורש להקפיד על ירידה לפרטי פרטים ויסודיות בהשלמת משימות.
- ידע נדרש -

  • ייצור מזון: ידע בטכניקות ובציוד לשתילה, גידול וקצירת מוצרי מזון (צמחיים ובעלי חיים) לצריכה, כולל טכניקות אחסון / טיפול.
  • ביולוגיה: הכרת אורגניזמים של צמחים ובעלי חיים, רקמות, תאים. הכוונה לתפקודים, לתלות הדדית, וליחסי הגומלין של זה עם זה והסביבה.
  • כִּימִיָה: הכרת ההרכב הכימי, המבנה והתכונות של חומרים ותהליכים כימיים ושינויים שהם עוברים. זה כולל שימוש בכימיקלים ובאינטראקציה שלהם, סימני סכנה, טכניקות ייצור ושיטות סילוק.

- יכולות נדרשות -

  • רגישות לבעיות: היכולת לדעת מתי משהו לא בסדר או עשוי להשתבש. זה לא כרוך בפתרון הבעיה, רק הכרה שיש בעיה.
  • הבנה בעל פה: היכולת להקשיב ולהבין מידע ורעיונות המוצגים באמצעות מילים ומשפטים מדוברים.
  • הבנה בכתב: היכולת לקרוא ולהבין מידע ורעיונות המוצגים בכתב.

- כישורים נדרשים -

  • הבנת הנקרא: הבנת משפטים ופסקאות כתובות במסמכים הקשורים לעבודה.
  • שמיעה אקטיבית: מתן תשומת לב מלאה למה שאנשים אחרים אומרים, לקיחת זמן בשביל להבין את הנקודות הנשמעות, ושאילת שאלות כשמתאים ולא בזמן לא הולם.
  • כְּתִיבָה: תקשורת אפקטיבית בכתב בהתאם לצרכי הקהל.

- טכנולוגיות -

  • Microsoft Word
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft Office
  • Microsoft Excel
  • SAP
  • U.S. Department of Agriculture USDA National Nutrient Database
  • STATISTICA
  • Sensory Computer Systems SIMS
  • PathogenTracker
  • MDS Analytical Technologies GenePix Pro
  • Insightful S-PLUS
  • Image analysis software
  • BioDiscovery ImaGene

ההודעה נשלחה בהצלחה, מייד ניצור עמך קשר.

רוצה עזרה בהכוונה ללימודים?